معرفی نرم افزارهای حسابداری مورد تایید دارایی


حسابداری امری است که قدمتی بسیار طولانی دارد. از زمانی که حقوق کارگران و موجودی خزانه پادشاهان را محاسبه می‌کرده‌اند حسابداری نیز مورداستفاده قرار می‌گرفته ‌است. امروزه نیز مدیریت مالی از ضروریات هر امر تجاری است. از چند صدسال پیش شیوه استفاده از دفاتر کل و دفاتر روزنامه مشخص شد و مباحث بدهکاری و بستانکاری شرح داده شد. در گذشته حسابداران برای انجام امور حسابداری و صدور اسناد مالی از اسناد کاغذی به شیوه دستی استفاده می‌کردند.

تهیه گزارش‌ها و ترازهای مالی نیازمند صرف زمان طولانی و حجم بالایی از اطلاعات فیزیکی بود. در حال حاضر دیگر چندان خبری از کاغذ در اسناد مالی و حسابداری نیست. نرم افزارهای حسابداری از اولین ابزارهایی بودند که پس از روی کار آمدن کامپیوترها برای استفاده در شرکت‌ها تولید شدند و با پیشرفت علم برنامه‌نویسی نرم افزارها متناسب با نیازها به‌روز شدند.

در این مقاله تعریف نرم افزار حسابداری و ویژگی‌های یک نرم افزار خوب را به طور دقیق بررسی می‌کنیم و نرم افزارهای مورد تایید دارایی را به شما معرفی می‌کنیم. این مقاله به شما کمک می‌کند نرم افزار حسابداری مناسب برای کسب‌وکار خود را با دقت بیشتری انتخاب کنید.

نرم افزار حسابداری چیست؟

امروزه استفاده از نرم افزارهای حسابداری در هر کسب‌وکاری به یک الزام و ضرورت تبدیل شده است. اما نرم افزار حسابداری دقیقاً چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟ به زبان ساده نرم افزار حسابداری همان کارهایی را می‌کند که در قدیم حسابدار به‌صورت دستی روی کاغذ انجام می‌داد. درواقع نرم افزار حسابداری نرم افزاری است که در آن می‌توان تمامی امور تخصصی حسابداری را بادقت بالا به‌سادگی انجام داد. این نرم افزار امکانات موردنیاز یک حسابدار را در اختیار او قرار می‌دهد و تا حد بسیار زیادی او را از دفاتر کاغذی بی‌نیاز می‌کند.

 

چرا از نرم افزار حسابداری استفاده کنیم؟

برخی بر این باورند که حسابداری دستی برای کسب‌وکارشان به حد کافی مناسب است و نیازی به استفاده از نرم افزار حسابداری حس نمی‌کنند. در درجه اول باید گفت که از سوی نهادهای نظارتی مانند بیمه و سازمان امور مالیاتی برای بسیاری از مشاغل الزام استفاده از نرم افزارهای حسابداری وجود دارد و دلیل آن تسریع فرایند بررسی صورت‌های مالی و کم‌شدن زمان و هزینه‌های حسابرسی است. ولی علاوه بر این الزام، مزایای بسیاری در استفاده از نرم افزارهای حسابداری وجود دارد که تعدادی از آن‌ها را بیان می‌کنیم:

  • افزایش سرعت روند کارهای حسابداری: با استفاده از نرم افزار حسابداری کارهایی که انجامشان زمان زیادی می‌طلبد و حسابداران را ساعت‌ها درگیر محاسبات و بررسی‌های کاغذی می‌کند با سرعت بسیار بالایی انجام می‌شوند.
  • دقت بالا در محاسبات: دقت محاسبات کامپیوتر با انسان قابل‌مقایسه نیست. بهترین حسابداران نیز ممکن است در محاسبات دچار خطا شوند و مجبور شوند بارها عملیات را تکرار کنند. ولی محاسبات کامپیوتری نیازی به تکرار و چک کردن ندارند.
  • کمتر شدن خطای انسانی: استفاده از نرم افزار امکان خطاهای انسانی را در ثبت اطلاعات و گزارش‌های مالی کاهش می‌دهد. جابه‌جایی و خطا در ثبت اطلاعات می‌تواند سازمان را به چالش‌های بزرگی دچار کند.
  • دسترسی آسان به داده‌های مالی: با استفاده از نرم افزار حسابداری دیگر از اسناد حجیم کاغذی و کمدهای پر از پوشه و زونکن خبری نیست و برای پیداکردن یک سند خاص نیازی نیست تمام اسناد کاغذی زیر و رو شوند. بلکه می‌توان به‌آسانی با جستجویی ساده سند موردنظر را پیدا کرد.
  • بالارفتن امنیت داده‌ها: نرم افزارهای حسابداری ریسک ازبین‌رفتن داده‌ها و همچنین سوءاستفاده از اطلاعات را کاهش می‌دهند. داده‌های کاغذی ممکن است بر اثر یک حادثه از بین بروند و یا توسط افراد فاقد صلاحیت استفاده شوند. ولی نرم افزار علاوه بر امکان پشتیبان‌گیری بر روی سرورهای مختلف در فضای ابری، می‌تواند به افراد مختلف دسترسی‌های محدود و متفاوت بدهد و از دزدیده‌شدن اطلاعات جلوگیری کند.
  • آسان شدن نظارت و گزارش‌گیری: از آنجا که اطلاعات سازمان بادقت بالا در نرم افزار حسابداری ذخیره می‌شود و دسترسی به این اطلاعات به‌آسانی ممکن است، نظارت بر امور مالی و گرفتن گزارش‌های مالی را نیز به همان نسبت آسان می‌کند. این گزارش‌های دقیق و سریع می‌توانند به مدیران سازمان در اتخاذ تصمیمات مهم مدیریتی کمک کنند.
  • کاهش هزینه‌های نیروی انسانی: محاسبات و گزارش‌گیری‌ها اگر به‌صورت دستی انجام شوند نیازمند نیروی انسانی زیاد هستند. هرچه سرعت و دقت بالاتری نیاز باشد لازم است نیروی انسانی بیشتر شود. ولی با استفاده از نرم افزارهای حسابداری حتی در کسب‌وکارهای بسیار بزرگ نیز به نیروی انسانی زیاد نیاز نیست و تعداد کمی نیروی آموزش‌دیده در زمینه نرم افزار می‌توانند تمام کارهای حسابداری را با استفاده از نرم افزار حسابداری پیش ببرند.

ویژگی‌های یک نرم افزار حسابداری خوب

امروزه نرم افزارهای حسابداری متنوعی در بازار وجود دارد که در امکانات و کاربردها با یکدیگر متفاوت هستند. اما سؤال آنجاست که کدام نرم افزار حسابداری خوب و ارزشمند است؟ در ادامه تلاش می‌کنیم به چند مورد از ویژگی های نرم افزار حسابداری خوب اشاره خواهیم کرد:

  1. یک نرم افزار خوب حسابداری علاوه بر این‌که بر اساس نیازها و ملزومات مشاغل و کسب‌وکارهای گوناگون طراحی می‌شود، تمامی استانداردهای نهادهای نظارتی مانند سازمان امور مالیاتی را نیز پوشش می‌دهد تا مدیران به‌راحتی بتوانند گزارش‌ها و اسناد مالی خود را به شکل‌های مختلف دریافت کنند.
  2. از آنجایی‌که امور مالی به دلیل حساسیت بالا نیازمند دردسترس‌بودن بیست و چهارساعته است، یک نرم افزار حسابداری خوب باید تیم پشتیبانی قوی با دسترسی شبانه‌روزی داشته باشد.
  3. محیط و فضای نرم افزار حسابداری در جذب افراد بسیار مؤثر است. نرم افزاری خوب است که دارای ظاهری خوب و فضایی ساده باشد و کار کردن با آن آسان باشد.
  4. امکان استفاده از اپلیکیشن موبایل نرم افزار حسابداری یکی از امکاناتی است که آن را تبدیل به یک نرم افزار خوب می‌کند. دسترسی به اپلیکیشن موبایل آسان‌تر است و در بسیاری مشاغل نیاز است که بتوان با استفاده از سیستم‌های اندرویدی و ios عملیات مربوط به حسابداری را انجام داد.
  5. متناسب بودن قیمت نرم افزار حسابداری با امکاناتی که فراهم می‌کند از ویژگی‌های یک نرم افزار خوب است. هم‌چنین بسیاری از نرم افزارها یک دموی رایگان در اختیار مشتری قرار می‌دهند تا مشتری بتواند براساس آن برای خرید تصمیم‌گیری کند.
  6. دسترسی چندکاربره و امکان تنظیم سطح دسترسی کاربران نیز از امکاناتی است که یک نرم افزار خوب ارائه می‌دهد.

 

فرم معرفی نرم افزار حسابداری به دارایی

در قانون تجارت ایران همه شرکت‌ها موظف‌اند اگر از نرم افزارهای حسابداری استفاده می‌کنند، هر ماه یک سند خلاصه از صورت معاملات خود را که توسط نرم افزار تهیه شده است به اداره دارایی تحویل دهند. ولی همه نرم افزارهای حسابداری مورد تایید اداره دارایی نیستند؛ بنابراین شرکت‌ها باید توسط پرکردن و ارسال یک فرم، نرم افزار حسابداری مورداستفاده خود را به اداره دارایی معرفی کنند. در این فرم اطلاعاتی مانند مشخصات شرکت استفاده‌کننده از نرم افزار، مشخصات نرم افزار و اطلاعات شرکت سازنده آن ذکر می‌شود.

در ادامه یک نمونه از فرم معرفی نرم افزار حسابداری به اداره دارایی را مشاهده می‌کنید:

«مدیریت محترم اداره امور مالیاتی واحد ……………..

باسلام
احتراماً وفق ماده هفده آئین‌نامه تحریر دفاتر ق م م بدین‌وسیله به اطلاع می‌رساند این شرکت از ابتدای سال ……….. از نرم افزار حسابداری ……… و با زیرسیستم‌های خزانه، فروش، انبار، دارایی ثابت، حقوق و… (با گواهینامه رتبه‌بندی و احراز صلاحیت شرکت‌های انفورماتیکی با شماره …………..) جهت امور حسابداری خود استفاده می‌نماید. مراتب جهت اطلاع خدمتتان اعلام می گردد.»

لیست نرم افزارهای حسابداری مورد تایید دارایی

نرم افزاری مورد تایید دارایی است که دارای یک بانک اطلاعاتی مورد اعتماد باشد، قابلیت محاسبه خودکار مالیات و ثبت اطلاعات در سامانه مالیات ارزش‌افزوده را داشته باشد و خروجی‌اش منطبق بر استانداردهای اداره دارایی باشد. در این بخش از مقاله چند نرم افزار حسابداری مورد تایید اداره دارایی را به شما معرفی خواهیم کرد:

نرم افزار حسابداری دشت

نرم افزار دشت نرم افزاری برای حسابداری و مدیریت فروشگاه‌‌های مختلف است. این نرم افزار امکانات پیشرفته‌ای را با کاربری ساده برای افزایش سرعت عملیات، کاهش خطاهای انسانی و محاسبه دقیق سود و زیان فروشگاه در اختیار مشتری قرار می‌دهد. دشت روی کامپیوترهای ویندوز قابل‌اجرا است و با توجه به امکانات موردنیاز فروشگاه در سطوح پایه، استاندارد و پیشرفته در نسخه‌های عمومی و تخصصی ارائه می‌شود.

نرم افزار حسابداری سپیدار

سپیدار یک نرم افزار حسابداری شرکتی است که باتوجه‌به نوع فعالیت شرکت‌ها، بسته‌های سفارش گیری و پخش، بازرگانی، تولیدی، خدماتی و پیمانکاری را ارائه می‌دهد که هر کدام شامل سیستم‌ها و زیرسیستم‌های مختلف است. نرم افزار سپیدار شامل سیستم‌های مختلفی از جمله حسابداری، دارایی ثابت، مشتریان و فروش، پخش و سفارش گیری، دریافت و پرداخت، انبار، حقوق و دستمزد، پیمانکاری، تولید، تردد و سفارشات خارجی است.

نرم افزار حسابداری راهکاران

مجموعه نرم افزار راهکاران همکاران سیستم نرم افزارهایی برای مدیریت شرکت‌های بزرگ است. راهکاران یک ERP جامع و منطبق با تعاریف روز دنیاست که با پوشش وجوه مختلف کسب‌وکار و ارائه اطلاعات درست و به‌موقع، سازمان‌ها را در تصمیم‌گیری صحیح برای بالابردن بهره‌وری، کارایی و در نتیجه سودآوری یاری می‌کند. راهکاران تصویر شفافی از عملیات کسب‌وکارتان را پیش روی مدیران قرار می‌دهد و به آن‌ها این توانایی را می‌دهد که روی موارد مهم متمرکز شوند، ریسک‌های کسب‌وکارشان را به‌دقت ارزیابی کنند و سریع‌تر تصمیم بگیرند.

خرید نرم افزار حسابداری مورد تایید دارایی از سپیدار سیستم

هر کسب‌وکاری از همان ابتدای راه‌اندازی به یک نرم افزار حسابداری برای سامان‌دهی امور مالی خود نیاز دارد. در این مقاله درباره نرم افزارهای حسابداری، مزایا و کاربردهای آن‌ها و ویژگی‌های یک نرم افزار حسابداری خوب صحبت کردیم و چند نرم افزار حسابداری خوب موردتایید دارایی را معرفی کردیم. برای انتخاب یک نرم افزار حسابداری مناسب تجزیه و تحلیل ویژگی‌های آن ضروری است. در نتیجه یک انتخاب درست، انجام امور مالی و حسابداری با چالش‌های بسیار کمتری همراه خواهدبود.

سؤالات متداول

  • نرم افزار حسابداری چیست؟

به زبان ساده نرم افزار حسابداری همان کارهایی را می‌کند که در قدیم حسابدار به صورت دستی روی کاغذ انجام می‌داد. درواقع نرم افزار حسابداری نرم افزاری است که در آن می‌توان تمامی امور تخصصی حسابداری را با دقت بالا به سادگی انجام داد. این نرم افزار امکانات موردنیاز یک حسابدار را در اختیار او قرار می‌دهد و تا حد بسیار زیادی او را از دفاتر کاغذی بی‌نیاز می‌کند.

  • نرم افزارهای حسابداری چکونه به بالا رفتن امنیت داده‌ها کمک می‌کنند؟

داده‌های کاغذی ممکن است بر اثر یک حادثه از بین بروند و یا توسط افراد فاقدصلاحیت استفاده شوند. ولی نرم افزار علاوه بر امکان پشتیبان‌گیری بر روی سرورهای مختلف در فضای ابری، می‌تواند به افراد مختلف دسترسی‌های محدود و متفاوت بدهد و از دزدیده‌شدن اطلاعات جلوگیری کند.

  • نرم افزارهای موردتایید دارایی چه ویژگی‌هایی دارند؟

نرم افزاری موردتایید دارایی است که دارای یک بانک اطلاعاتی مورداعتماد باشد، قابلیت محاسبه خودکار مالیات و ثبت اطلاعات در سامانه مالیات ارزش افزوده را داشته باشد و خروجی‌اش منطبق بر استانداردهای اداره دارایی باشد.


برچسب ها : مهریار یزد نقاشی کارگردانی گرافیک بازیگری مجری گری گویندگی تله فیلم  #بازیگری در یزد #عکاسی در یزد#   انیمیشن # فیلمنامه نویسی 

فن بیان # متقاعدسازی# اصول و فنون مذاکره # 

مهریار

عضویت در خبرنامه



علاقه مند به داشتن اطلاعات کدام رشته هستید؟

اخبار موسسه دپارتمان زبان دپارتمان حقوق و وکالت دپارتمان هنر و رسانه